Bert Metselaar

Bert Metselaar

dinsdag, 30 april 2019 13:27

Plantjesdag op zaterdag 11 mei 2019

PLANTJESDAG van 10-16 uur

Speelhof Hoogerzael is altijd al groen en op 11 mei nog groener, door verkoop en ruil van planten.  Op deze gezellige lentedag op het Speelhof kunnen tuinplanten worden gekocht, aangeboden of geruild. Voor de inwendige mens zijn er drankjes, zelfgebakken taart, verse soep en broodjes (gezond) te koop. En spannende wildplukhapjes om te proeven en te maken. Welkom!

Te koop  Zaaiplantjes voor moes- en siertuin, tuinkruiden, stekken van bessen en frambozen, tuinplanten.Het aanbod is deels zelf gezaaid en opgepot op het Speelhof, maar ook andere vrijwilligers-organisaties bieden planten aan. En alles voor mooie prijsjes! Zelf graag tas, doos of krat meenemen om de planten mee naar huis te nemen.

Zelf plantjes verkopen?  Dat kan, mits je hier zelf voor zorgt. Opstellen kan vanaf 9 uur. Ook kinderen zijn hiermee welkom.Om kosten te vermijden zijn er geen kraampjes en moet je zelf eventueel voor tafel en stoel zorgen.  Wel graag even aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ruilen, 11–12 uur  U kunt die dag ook planten ruilen. Vanaf 10 uur kunnen planten worden aangeleverd, opgepot en voorzien van naam. Daarna kunt u kijken in het aanbod welke u zelf zou willen hebben. Vanaf 11.00 uur kunnen gewenste planten worden meegenomen.

Planten doneren?  Wordt de tuin te vol of worden planten te groot? Geef ze dan aan Speelhof Hoogerzael om te verkopen. Wij kunnen altijd een steuntje gebruiken. Aanleveren van planten kan op 11 mei maar ook al eerder. Wel opgepot, met de naam van de plant erbij.

Kinderactiviteiten  Neem de kinderen mee. Behalve avontuurlijk spelen kunnen ze meedoen met het maken van heerlijke wildplukhapjes en die aan iedereen laten proeven.

Els van den Kerkhof

woensdag, 13 maart 2019 12:19

NLdoet op zaterdag 16 maart 2019,

Doe mee met NLdoet op Speelhof Hoogerzael !  

Zaterdag 16 maart 2019 is de dag van NLdoet op Speelhof Hoogerzael in Middelburg.

We hebben dan verschillende interessante klussen waaronder: ‘Compostbakken maken op de schooltuinpercelen en hekwerk langs de bessentuin’

Op www.nldoet.nl vind je informatie en kun je je aanmelden.

Vul de postcode 4334 AZ in, klik op ‘zoeken’ en je krijgt de klus te zien op een lijst met klussen in Middelburg

Meld je direct aan.

Graag tot ziens op 16 maart.

Het bestuur van Stichting Speelhof Hoogerzael

"Op woensdag 13 maart wordt er op Speelhof Hoogerzael in het kader van Boomfeestdag een nieuwe boom geplant. Kinderen zijn van harte uitgenodigd om hieraan mee te helpen. Daarna is er een zoektocht op het terrein naar diverse noten die gekraakt en opgepeuzeld mogen worden. Er zijn ook een paar speciale gouden noten te vinden met een verrassing erin.

De activiteiten beginnen om 14.00 uur en deelname is gratis".